Palvelut
Värinmääritys
Töiden kuljetus
Työtilauskaavake
Hammaslaboratorio palvelut
Olemme hammaskeramiaan ja kiinteään protetiikkaan (kruunu-, silta- ja keinojuuriprotetiikka) erikoistunut hammaslaboratorio, jonka päätuotteita ovat ennenkaikkea erilaiset täyskeraamiset rakenteet. Hammaslaboratoriotöiden valmistamiseen käytössämme on CadCam tekniikkaa, kuten 3-Shape D810, NobelProcera Optical sekä Procera Forte skannerit.
Hammaslaboratorio palvelut:
- CadCam implanttijatkeet, -kiskot, -sillat, -kruunut
- metallokeraamiset / täyskeraamiset kruunu- ja siltatyöt
- keraamiset laminaatit / keraamiset täytteet
- metallokeraamiset / täyskeraamiset implanttityöt
- metallirunkoiset titaani/akryyli-implanttityöt
- hammastekniset kurssit hammaslääkäreille / hammasteknikoille
CADCAM TEKNIIKKA
Oikeanlaiset CadCam laitteistot mahdollistavat monipuolisen palvelun niin hammaslääkärille kuin potilaallekin. Käytössämme olevien CadCam laitteistojen avulla voimme tilanteen mukaan valita parhaimman mahdollisen ratkaisun kuhunkin potilastapaukseen. Hammaslaboratoriollamme on myös mahdollisuus ottaa vastaan digitaalisia jäljennöksiä hammaslääkärin vastaanotolta mm. Cerec (Sirona Connect), PlanScan, Planmega Emerald, 3-Shape Trios, iTero suukameroista.
CadCam tekniikalla saatavana mm. seuraavia tuotteita:
- Yksilölliset Implanttijatkeet titaanista tai zirkoniasta
- Kokokeraamiset IPS e.max kruunut, sillat, laminaatit (myös implanttityöt)
- Zirkonia-, Titaani-, CoCr-vahvisteiset kruunu- / siltarungot
- Kokozirkonia kruunut / sillat (High Translucent)
- Zirkonia / Titaani / CoCr implanttirungot
- Väliaikaiset muovisillat
Valitse CadCam tekniikka – Tuloksena tarkasti istuva hammastekninen työ!
Värinmääritys
HAMPAAN VÄRIN YKSISELITTEINEN SIIRTO HAMMASLÄÄKÄRIN VASTAANOTOLTA HAMMASLABORATORIOON
Värinmääritys tilanteessa on käytettävä luonnonvalolamppua, jotta valolähde ei muuta hampaiston värisävyä. Hampaan värin määrittäminen on suoritettava heti vastaanottoajan alussa. Tällöin värin määrittäjän silmä ei ole vielä rasittunut eikä tottunut hampaistoon kuten pitkän hoitokerran loppupuolella. Lisäksi potilaan hampaisto on hoitokerran alussa luonnollisessa kosteudessaan ja siten oikeassa värissään toisin kuin hoitokerran loppupuolella, jolloin potilaan hampaisto on kuivahtanut ja siten muuttunut selvästi vaaleammaksi. Heti värinmääritystilanteen alussa suoritetaan ”hampaan arvottaminen”, jolloin merkataan ylös pari kolme sellaista seikkaa, jotka ensimmäisenä `iskeytyvät` värin määrittäjän silmiin, kuten esimerkiksi voimakas kuluneisuus, selkeät kalkkilaikut, pintavärjäytyneisyys tai lukemattomat vierekkäiset kiillehalkeamat. Miksi? Jäljiteltäessä ainakin nämä ensimmäiseksi ”silmäänpistävät” ominaisuudet edesautetaan kruunun tai sillan sopeutuminen ympäristöönsä huolimatta mahdollisesti pienistä vivahde-eroista itse hampaiden värisävyissä. Huomioitavaa on myös riittävä aika valkaisun ja värinmäärityksen välillä. Mikäli hampaistoon tehty valkaisuhoitoa, on värinmääritys mahdollista aikaisintaan muutaman viikon päästä, jolloin valkaisun vaikutukset ovat normalisoituneet.
Itse värinmääritystilanteessa potilaan hampaan väri puretaan osiin, lähtien sisimpien posliinikerrosten valinnasta ja päätyen aina pintaposliinin valintaan. Värinmäärityksessä käytetään sekä standardiväriskaaloja (esim. Vitapan) että yksilöllisiä, materiaalikohtaisia väriskaaloja. Näitä väriskaaloja hyväksikäyttäen piirretään potilaan hampaistosta yksilöllinen värikaavio järjestyksessä dentiini (värisävy), dentiinivärjäymät, translucentit värit, opaalit värit / inkisaalivärit (valööri = harmausaste, tärkein/vaikein värin elementti) sekä mahdolliset pintavärjäymät. Johtuen valon erilaisesta käyttäytymisestä hampaan pinnalla on erittäin tärkeää määrittää myös hampaiston pintarakenteen muoto sekä pinnan kiiltoaste (valon hajaheijastus / peiliheijastus).
Nykyisin käytetään lähes poikkeuksetta kuultavia hammasrunkomateriaaleja. Tällöin on muistettava, että läpikuultavan kruunun, laminaatin tai sillan takana oleva värisävy (oman hammaspilarin värisävy) vaikuttaa merkittävästi lopulliseen rakenteen värisävyyn. Kun myös tieto preparoidun hammaspilarin värisävystä saadaan hammaslaboratorioon, voidaan hammaslaboratoriossa valita oikea runkomateriaali, joko käyttää läpikuultavampia runkomateriaaleja tai enemmän opaakkisempia runkomateriaaleja blokkaamaan mahdollisesti tummunut tai värjääntynyt oma hammaspilari.
HAMPAAN PILARIN VÄRIN VAIKUTUS KRUUNUN VÄRIIN



Varmistaaksemme yksiselitteisen tiedon siirron hammaslääkärin vastaanotolta hammaslaboratorioon on potilaan hampaiston valokuvauksella erittäin suuri merkitys. Muodostettu värikaavio ilmoittaa, missä mikäkin värisävy sijaitsee, valokuva kertoo miten värisävyt tai läpikuultavuudet vaihtuvat (selvärajaisia/häilyviä jne.) hampaan eri osissa. Maksimaalisen informaation välittäminen (värikaavio/kuva) hammaslääkärin vastaanotolta hammaslaboratorioon mahdollistaa yksilöllisten ja ympäristöönsä sopeutuvien kruunujen tai siltojen valmistamisen. Täten onkin tärkeää pitää mielessä motto: LUONNOLLISEN NÄKÖINEN KRUUNU / SILTA – hammaslääkärin ja hammasteknikon välisen hyvän yhteistyön tulos.
Töiden kuljetus
Schenker Express:
Hammaslaboratorio on tehnyt kuljetussopimuksen kuljetusfirma Schenker Expressin kanssa. Pakettien kuljettaminen hammaslaboratorion ja hammaslääkärin vastaanoton välillä toimii yksinkertaisen helposti riippumatta hammaslääkärivastaanoton paikkakunnasta. Pakettien nouto- ja tuontipalvelu toimii seuraavasti:
- Työ hammaslaboratorion kuljetuslaatikkoon ja laatikko Schenker Expressin kuljetuspussiin (vastaa matkahuollon rahtipussia). Kuljetuspussit saa hammaslaboratoriosta.
- Sähköinen kuljetustilaus / tulostettava rahtikirja onnistuu helposti Schenkerin sivuilta. Vaatimuksena on, että tilauksen tekijällä on salasana, jonka saa hammaslaboratorio CeraTech Oy:n yhteyttä ottamalla.
- Kuljetuspussi suljetaan nitojalla (tällöin samaa kuljetuspussia voi käyttää useampaan kertaan) ja kuljetuspussin päälle liimataan jo valmiiksi esitäytetty rahtikirja ( rahtikirja tulostetaan Schenkerin sivuilta). Talviaikana pussin päälle kirjoitetaan maininta ”LÄMMIN KULJETUS”.
- Kuljetustilaus tilataan siis sähköisesti Schenkerin sivuilta, jolloin Schenker Express kuljetuspalvelu noutaa paketin suoraan vastaanotoltanne vielä saman päivän aikana sopimaanne noutoaikaan, kuitenkin ennen klo 16.00
- Paketti saapuu hammaslaboratorioomme seuraavan päivän aamuna jo klo 9.00 mennessä.
- Työn ollessa valmis, Schenker Express kuljetuspalvelu toimittaa pakettinne suoraan vastaaotollenne suuremmilla paikkakunnilla viimeistään ennen klo 12.00 ja pienimmillä ennen klo 16.00
- PAKETTIEN KULJETTAMINEN TOIMII YHTÄ HELPOSTI JA VARMASTI KUTEN NORMAALIN HAMMASLABORATORION LÄHETIN TOIMESTA.
Työtilauskaavake
Vaihtoehto 1: Täytä alla oleva sähköinen työtilauskaavake ja lähetä se hammaslaboratorioon.
Vaihtoehto 2: Jos on tarvetta tarkempaan hampaan värinmääritykseen lataa tulostettava työtilauskaavake. Voit lähettää tulostettavan täytetyn työtilauskaavakkeen joko postitse tai uudelleen skannattuna sähköisesti hammaslaboratorioon